Domácí jablečný koláč

16.12.2010
Potřebujeme:

Na 12 kousků koláče:
2 kg jablek, 250 g mouky, 250 g másla, 250 g tvarohu, 3-4 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje

Jak na to:

Jablka oloupáme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s hnědým třtinovým cukrem a uvedeme do varu. Rozvaříme je a necháme vychladnout. Z másla, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme ho na třetiny. Dvě třetiny rozválíme, dáme na vymazaný plech a poklademe rozvařenými jablky. Zbylou třetinu nakrájíme na proužky a vyrobíme na koláčky mřížku. Pečeme při 175 stupních asi 1 hodinu.

Podobné recepty:

Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Jemný jablečný koláč