Tatrankové rohlíčky

Potřebujeme:

50dkg hladké mouky, 40dkg másla, 25dkg moučkového cukru, 10dkg mletých ořechů, 1 vejce, trošku skořice, 3 strouhané tatranky (nejlepší jsou lískooříškové)
Krém:25 dkg moučkového cukru (může být i trošku méně), 25 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa (to nedávám, máme raději světlejší)

Jak na to:

Z přísad si vypracujeme těsto, necháme odležet v chladu. Hotovým těstem plníme formičky. Upečené rohlíčky slepujeme krémem a špičky namáčíme v čokoládě nebo jen pocukrujeme.
Krém: vše ušleháme v mixéru a pak přidáme 20 dkg rozpuštěného vlahého pokrmového tuku (dávám Lukanu).

Podobné recepty:

Vánoční ořechové rohlíčky, Čokoládové rohlíčky, Vanilkové rohlíčky - měkké, Vanilkové rohlíčky, Babiččiny vanilkové rohlíčky