Kuřecí stehýnka zapečená v rýž

Potřebujeme:

4-6 kuřecích stehýne, 1-2 pórky, 3 cibule, 1/2 sáčku mražené kukuřice, asi 2 hrnky rýže (máme k tomu rádi rýži PARBOILED namíchanou s divokou rýží), majoránka nebo oregáno, kořenící přípravek AROMAT od KNORRU, vývar z kuřecích stehen, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Nejprve si ve vodě uvaříme kuřecí stehna se dvěma cibulemi. Poslední třetí cibulku na jemno nakrájíme a osmahneme na ní propranou rýži. Přidáme majoránku, sůl, pepř, aromat, přendáme do pekáče a zalijeme vývarem 2cm nad rýži. Přidáme uvařené maso, pórek a kukuřici, promícháme a dáme zapéct. Jídlo je hotové, až se vyvaří tekutina a rýže pěkně nabude. Já maso ze stehen předem oberu a dám ho tam bez kostí.

Podobné recepty:

Kuřecí stehýnka na slanině, Kuřecí stehýnka po domácku, Kuřecí stehýnka, Kuřecí stehýnka se zeleninou zapečená nivou, Kuřecí stehýnka s broskví