Kanadské kuře

24.11.2010
Potřebujeme:

1 kuře rozdělené na osminky a zbavené kůže (můžou být klidně i kuřecí prsní řízky), 3 strožky česneku (dávám víc), 125g másla, trocha vývaru, sůl
Na omáčku:1 velká nadrobno nakrájená cibule, 1/2 hrnku kečupu, 1/2 hrnku vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce worcesterové omáčky (dávám víc), 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1/2 lžičky chilli (dávám trošku víc)

Jak na to:

Kuřecí osminky zbavené kůže (nebo kuřecí prsní řízky) osolíme a potřeme utřeným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. V troubě pomalu pečeme. Pokud je třeba, podlijeme vývarem.Asi po 20min polijeme kuře polovinou připravené omáčky. Když je kuře měkké, zalijeme zbytkem omáčky, prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou nejlepší brambory.Příprava omáčky: všechny přísady smícháme a na mírném ohni asi 10min povaříme.

Podobné recepty:

Kanadské kuře, Kanadské kuře, Kanadské kuře, Kanadské kuře, Kuře na pivě