Hovězí, vepřová nebo kuřecí rolka

Kuřecí, vepřový nebo hovězí plátky masa bez kostí, plátky šunky, plátky uzeného tvrdého eidamu, plátky krájené vysočiny, podravku nebo sůl, bílý provázek nebo nit
Jak na to:Plátky (kuřecího, vepřového nebo hovězího) masa naklepeme, osolíme, posypeme podravkou, na plátek masa položíme plátek šunky, sýra a salámu a srolujeme do roličky, obvážeme provázkem nebo nití. Pečeme v troubě , podlijeme malým množství vody , doba pečení dle druhu masa. Maso a všechny ingredience pustí šťávu, a vytvoří se tím velice chutný sos.
Po upečení sejmeme provázek a roličky masa nakrájíme na kolečka, maso samo drží v kolečkách a velmi pěkně to vypadá. Podáváme s jakoukoliv přílohou, obzvlášť dobré je to s bramborovou kaší.
Vepřová rolka v sezamové krustě, Krůtí rolka na rozmarýnu s pečenými brambůrky - eintopf, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Kuřecí rolka Signál, Zapečené těstoviny