Kuře na řapíkatém celeru

Potřebujeme:

1 větší biokuře, 1/2kg rajčat (dávám klidně 1kg), 1/2kg cibule, 1 řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 2 lžíce husího sádla či olivového oleje Monini (je i na tepelnou úpravu), sůl, pepř

Jak na to:

Porce kuřete osmahneme v kastrolu na sádle ze všech stran dozlatova (asi 3minuty), osolíme, opepříme. Opečené kuře vyndáme a do kastrolu dáme nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky a 5cm řapíky celeru (já krájím na 1cm). Přidáme oloupaná, vymačkaná a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme a na zeleninu položíme porce kuřete. Dusíme na velmi mírném ohni 60minut, občas zamícháme(já dávám rovnou do trouby). Pak dáme vše ještě do trouby dodusit pod pokličkou cca 30minut a ještě 15minut odkryté pro krásnou kůrčičku-někdy více, aby se vypařila všechna voda, co pustila ze zeleniny. Podávám s těstovinami či bramborem.

Podobné recepty:

Prsíčka na řapíkatém celeru, Kuře na pivě, Kuře se zeleninovou nádivkou, Luřecí salát s jablkem, Nadívané kuře zalité pivem