Hroznové tiramisu

30.11.2010
Potřebujeme:

200g mouškového cukru, 2 pomazánková másla (celkem 400g), cca 200g hroznového vína, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, šálek teplé kávy, alobal na zabalení, forma na hřbet balíček piškotů

Jak na to:

2 vejce utřeme s oběma cukry do pěny a přidáme pomazánková másla. Utřeme do krému.Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vyskládáme do ní piškoty, které jsme předtím dostatečně pokapaly kávou, prostě piškotky musejí být nasáklé a pěkně měkounké. Na ně naneseme vrstvu krému, poklademe na ni kuličky vína a potřeme zbytkem pomazánkového másla. Navrch opět vyskládáme piškoty. zabalíme do alobalu, pořádně vmáčkneme do formya dáme chladit na cca 12 hodin.Před podáváním obložíme kuličkami vína nakrájenými na plátky.

Podobné recepty:

Hroznové překvapení v jablečném moštu, Žížalky, Hroznový sirup, Letní osvěžující ovocný salát, Tiramisu