Americké kuře

31.12.2010
Potřebujeme:

1 kuře, hladká mouka, mletá nepálivá paprika, sůl, tuk na fritování Příloha: brambory uvařené ve slupce, sádlo nebo olej

Jak na to:

Kuře rozporcujeme asi na 8 dílů a osolíme. V mikrotenovém sáčku smícháme hladkou mouku s několika lžičkami mleté papriky. Do sáčku vkládáme jednotlivé porce kuřete a pěkně protřeseme, aby se kuře obalilo po včech stranách. Obalené kuře fritujeme při 170 stupních asi 20 minut. Jak přílohu podáváme pečené brambory. Brambory uvaříme ve slupce ne úplně do měkka. Oloupeme je, nastrouháme na hrubém struhadle. Pekáč vymastíme sádlem nebo olejem (sádlo je lepší) na to nasypeme brambory, osolíme a pečeme. Lopatičkou obracíme, aby se opekly po obou stranách. Hotové podáváme ke kuřeti spolu s tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Kuře na zázvoru, Hermelínová rychlovka, Americké brambory, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem