Zapečená plzeňská vejce
25.4.2011

8 vajec, 80 g másla, 1 lžíce mouky, 250 ml smetany, 60 g tvrdého sýra, pažitka, petrželka, bílá veka, kari koření, vegeta, sůl
Jak na to:Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Okořeníme je vegetou a necháme odležet. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou a dohladka povaříme. Veku nakrájíme na tenké plátky, tenounce pomažeme máslem a poklademe plátky vajec. Pak krajíčky urovnáme do zapékací misky a přelijeme omáčkou, do které jsme vmíchali jemně nakrájenou petrželku. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme. Hotové chlebíčky ozdobíme petrželkou. Podáváme se salátem.
Podobné recepty:Zapečená rajčata s tuňákem, Zapečená vejce, Zapečená brokolice, Zapečená brokolice s kukuřicí a hráškem, Zapečená brokolice