Pikantní pečená skopová kýta

Potřebujeme:

800 g skopové kýty, špetka mletého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 cibule (nakrájené nahrubo), 150 g mražené zeleniny (mrkev, celer, petržel), 60 g slaniny (nakrájené na proužky), 5 lžic másla, 2 lžíce citrónové šťávy, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, půl lžičky cukru, 4 lžíce rybízového džemu, sůl dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Skopovou kýtu očistíme, odstraníme blány, osolíme a prošpikujeme slaninou. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme vodou , vložíme do trouby a pod poklicí pečeme doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, přidáme mraženou zeleninu a podusíme. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme měkké, přidáme mraženou zeleninu a podusíme. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme zalijeme smetanou, promícháme a krátce povaříme Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rybízový džem a za stálého míchání krátce povaříme. Dle chuti osolíme, maso nakrájíme, vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Skopová polévka po skotsku, Indonéské skopové saté se sójovou omáčkou, Lehce pikantní fantazie, Jehněčí s nivou