Hermelínová pomazánka

14.12.2010
Potřebujeme:

2 x hermelín, 1x pomazánkové máslo bez příchuti, asi tak 5 cm pórku, 10 dkg šunkového salámu nebo šunky, sůl a pepř, bagetky na rozpečení nebo celozrnné bagetky, když budete chtít tak červenou papriku na ozdobení

Jak na to:

Z hermelínu zlehka ostrouháme plíseň do misky, přidáme celé pomazánkové máslo, najemno nakrájený salám (opravdu najemno), přidáme najemno pokrájený pórek (také opravdu najemno), sůl, pepř podle chuti, a nakonec ostrouhaný hermelín, který pomocí vidličky rozmačkáme spolu se surovinami s misce, dobře promícháme a dáme tak na 15 minut do lednice odpočinout, mezitím si dáme rozpéct bagetky podle návodu a až vychladnou tak je nakrájíme podélně na větší plátky a mažeme pomazánku, to samé uděláme s koupenými upečenými celozrnnými bagetkami, ozdobit si to můžeme červenou paprikou, kterou nakrájíme na slabé proužky.

Podobné recepty:

Hermelínová pomazánka, Hermelínová pomazánka, Hermelínová pomazánka s pivem, Hermelínová pomazánka, Hermelínová pomazánka