Ořechové taštičky

Potřebujeme:

Těsto:200g hladké mouky, 100g másla,špetka soli, l lžíce moučkového cukru, 40g vlašských ořechů,1 žloutek, 120ml smetany na šlehání, 1 vejce na potření
Náplň: 130 ml smetany na šlehání, 1 lžíce medu, 200g mléčné čokolády.

Jak na to:

Hladkou mouku prosijeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, sůl, cukr,jemně nastrouhané vlaąské ořechy, žloutek a přilijeme smetanu. Všechno důkladně propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Kastrůlek se smetanou ke šlehání postavíme na vodní lázeň. Do smetany dáme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme med a vąechno dokonale rozpustíme na hladkou polevu. Sundáme z vodní lázně a necháme pomalu chládnout,až nápln uplně zhoustne.
Odleželé těsto potom opatrně rozválíme na plát asi 3 mm a vykrájíme z něho kolečka o průměru asi 8 cm.Potom všechna kolečka pečlivě potřeme rozšlehaným vejcem.
Do středu koleček dáme lžičku čokoládové náplně.V polovině každé kolečko opatrně přehneme a okraje pevně přitiskneme k sobě.
Taštičky naskládáme na plech a povrch potřeme vejcem.Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 20 minut. Po upečení opatrně přendáme na kovovou mřížku a necháme je dokonale vychladnout.

Podobné recepty:

Zelné taštičky, Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou, Zelné taštičky, Brokolicové-šunkové taštičky, Taštičky z listového těsta plněné nivou