Lečo

Potřebujeme:

4 papriky, 4-5 středních rajčat, 250 gramů klobásy (ne příliš suché, např. čabajka je nevhodná) nebo točeného salámu, 100 gramů sádla, 1 cibule, 4 vejce, pepř, sůl

Jak na to:

Na rozpálené sádlo dáme na drobno nakrájenou cibulku a osmahneme. Pokud používáme točený salám nebo hodně měkkou klobásu, tak ji na kostičky nakrájenou přidáme a mírně osmahneme. Poté vložíme nakrájenou na tenčí nudličky a zbavenou semínek papriku a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme nakrájená na kousky rajčata (a jestli máme klobásu, tak tu též), osolíme, opepříme a dusíme ještě chvíli. Na konci do leča pečlivě rozmícháme vejce a chvilku povaříme. Nejlepší je podávat lečo s chlebem, ale dobrou přílohou jsou i brambory.

Podobné recepty:

Lečo, Srbske brambory, Zapékané špagety, Cikánské halušky, Americké řízky