Zelí s křenem

500 g cukru, 2 hrnky oleje, ocet 750 ml, cibule 1 kg , křen 1 hrnek, zelí 5 kg, deko 1 balíček
Jak na to:Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrouháme. Cibule a křen oloupeme. Křen nastrouháme a vmačkáme do hrnku, abychom docílili požadovaného množství. Cibuli můžeme nasekat na jemno. Zelí důkladně smícháme s cibulí, křenem, cukrem, octem, olejem a dekem zbavených kuliček (hořčičného semínka). Směs necháme do druhého dne v chladu uležet. Druhý den zelí napěchujeme do skleniček, ale nezavařujeme. Zelí s křenem je skvělé k masu i jen tak samotné.
Podobné recepty:Zelí s křenem, Zelí s křenem a cibulí, Vaječná pomazánka s křenem, Rychlý zelný salát, Hlíva s křenem