Jitrnicová polévka
Rozpočet pro 5 osob: 15 dekagramů vepřového masa (raménko), sůl, 5 dekagramů zeleniny, vepřová kytv, 5 dekagramů krup nebo 15 dekagramů brambor, 2 dekagramy sádla, 2 dekagramy cibulky, majoránka, 4 zrnka tlučeného pepře, malý stroužek česneku, špetku zázvoru
Jak na to:Do osolené, odměřené, vlažné vody na polévku, vložíme vepřové maso a na nudličky nakrájenou zeleninu a vše uvaříme do měkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na drobné kostičky, dáme zpět do polévky a přidáme do ní dobrou, procezenou vepřovou krev, do měkka uvařené kroupy a na sádle usmaženou, drobně nakrájenou cibulku. Dle chuti okořeníme polévku majoránkou, pepřem, strouhaným zázvorem, utřeným česnekem a povaříme ji. Místo krup můžeme použít na kostičky nakrájené brambory.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka