Falešná želva
30.4.2008

kuřecí nebo krůtí prsa, šlehačka, pórek, hořčice, vejce vařená natvrdo-jen bílky, solamyl, barevný pepř, sůl
Jak na to:Maso nakrájíme na kostky-cca 1,5x1,5cm a narychlo osmahneme na oleji, pouze opepříme barevným pepřem a osolíme. Když je maso měkké, dáme 1-1,5 lžící plnotučné hořčice (kdo má rád, může francouzskou). Mícháme, až se začne hořčice lehce chytat, pak zalijeme šlehačkou a provaříme. Zahustíme solamylem na střední hustotu (sosík, ne omáčku) a když je vše hotové a vypnuté, prohodíme s nakrájenými natvrdo uvařenými bílky a na kolečka nakrájeným pórkem. Nejraději to máme s kroketami.
Podobné recepty:Falešná želva, Humrová - falešná, Falešná humra pomazánka, Falešná treska, Falešná paštika