Maso se šlehačkou

Potřebujeme:

4 plátky kotlet, 1/4 l smetany na šlehání v krabičce, 1 celé vejce, 7 velkých brambor ,sůl, pepř, utřený česnek, majoránka

Jak na to:

Kotlety opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme třeným česnekem z obou stran. Vymastíme máslem pekáč nebo hlubokou zapékací misku. Kotlety položíme přes sebe na polovinu pekáče. Oškrábeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky široké asi 5mm, naskládáme na druhou polovinu pekáče, posolíme, posypeme lehce majoránkou a poklademe hoblinkami másla. Vše trošku podlijeme vodou. Necháme napolo upéct. Mezi tím ve smetaně rozkvedláme vejce. Poloupečené maso s brambory zalijeme vzniklou směsí a pečeme. Ke konci přípravy překryjeme pekáč alobalem, aby se smetanová zálivka příliš nevypekla. Masíčko je křehké,rozpadá se a brambory krásně nasáknou šťávou. Podáváme s okurkovým salátem.

Podobné recepty:

Kuřecí maso na pórku, Kotlety na šlehačce, Zapečené brambory s kýtou a houbami, Maso v sýrové omáčce, Kuřecí směs s nivou