Uzená polévka s praženou krupicí
16.3.2011

1 a 1/2 litru vody z uzeného masa, sůl, 100 gramů kořenové zeleniny, 20 gramů másla, 40 gramů krupice, 1/8 litru mléka, 1 vejce, zelená petržel, jíška
Jak na to:Uzenou polévku připravujeme z vody, která nám zbyde po vaření uzeného masa. Tuto vodu procedíme, podle chuti ještě dosolíme, přidáme do ní na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a na másle usmaženou krupici. Vaříme dokud zelenina nezměkne a přidáme do ní jíšku. Poté umícháme v polévkové míse v mléce vejce a nasekanou petrželku a za stálého míchání přilijeme polévku a podáváme.
Podobné recepty:Jarní zeleninová polévka, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Krupicová polévka, Jarní polévka, Babiččina kuřecí polévka s krupicí