Kanec

9.1.2011
Potřebujeme:

200 g kančího masa, 200 g anglické slaniny,500 g kysaného zelí, 250 ml zakysané smetany, cibule, 5 stroužků česneku, mrkev, petržel, půl celeru, divoké koření, celý pepř, sůl, 8 listů zelí, 100 g másla, 500 ml světlého piva 100 g sádla

Jak na to:

Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme, výpek zahustíme a podáváme.

Podobné recepty:

Modřanský Jagérek