Kuřecí gyros

Potřebujeme:

Kuřecí prsa(chcete-li ušetřit ze stehen to není tak dobrý), Gyros koření jemné(prodávají i hrubé to,ale nedodá tu správnou chuť a barvu), Smetana(já dávám i nízkotučnou), Cibule, Kečup, Sůl, Olej, Strouhaný sýr

Jak na to:

Maso nakrájíme na kousky jak kdo chce velké a v misce je promícháme s kořením,není to tak nutné můžete dát koření až na pánev.Na pánev nejlépe Wok,nalijeme olej a na něm osmažíme narychlo maso.Až bude zatáhlé k masu přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka(může být i na kostičky pro toho kdo nemá rád kusy v jídle) a ještě osmahneme né do barvy.Přidáme trošku kečupu jen na chuť.Vše zalijeme smetanou a necháme povařit až se smetana vyvaří na hustější omáčku.Já ještě dělám to že do smetany dám trochu vody aby toho bylo víc,protože syn nejí maso,ale omáčku miluje,omáčku zahustím sušenou jížkou světlou.Maso se při vyvařování šlehačky dodělá,přisolíme a pak jen podáváme doporučuji s rýží.Na omáčku dáme trochu strouhaného sýra(je jedno jakého,ale Parmezán tomu dodá zajímavou chuť).

Podobné recepty:

Kuřecí gyros, Greg zorba - gyros, Jednoduché kuřecí placičky, Kuřecí špíz s bramborami, Špíz s drůbežím masem a lilkem