Hovězí ptáčky trochu jinak

Potřebujeme:

4 plátky hovězího zadního, 100 g tvrdého sýra, 50 g šunky nebo moravského uzeného, 2 sterilované okurky, hořčice, sůl, pepř, worchestrová omáčka, 1 cibule, 1/4 l zakysané smetany, lžička mouky, 2 lžíce kečupu, olej nebo sádlo

Jak na to:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worcestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci). Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Podobné recepty:

Španělské ptáčky, Zapékané špagety trochu jinak, Španělské ptáčky pro pohodlné, Španělský ptáček, Velikonoční recept