Brambory s kari, kuřecím masem zalité šlehačkou

kuřecí prsa můžou být i stehna, sůl, kari koření, olej, brambory nakrájené na plátky, kmín, šlehačka, sýr na strouhání, petrželka nebo pažitka
Jak na to:Opláchnuté a na plátky nakrájené brambory poklademe (nejdříve jednu vrstvu) do předem vymaštěného pekáče,osolíme, přidáme kmín a posypeme kari.Postup opakujeme ještě třikrát..vždy vrstvu brambor,sůl, kmín a kari...Pokud máme vrstvy brambor připravené , dáme na vrch osolené kuřecí maso a zase posypeme kari kořením.Vše takto připravené, zalijeme šlehačkou a hojně zasypeme sýrem.Pečeme v troubě asi na 180stupnů přibližně 45min.dokud není ze sýra mírně opečená krusta. Zdobíme nakrájenou pažitkou či petrželkou.
Podobné recepty:Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí, Sýrová omáčka s kuřecím masem, Těstovinový salát s kuřecím masem, Čína