Pomerančový džem
29.4.2008
1 kg pomerančů, 750 g cukru, 1 dl koňaku
Jak na to:Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem, oloupeme kůru, zbavíme větší části bílé dužiny a vaříme ji doměkka postupně ve třech vodách (vždy slijeme a dáme čistou vodu). Dužinu zbavenou jader nakrájíme, podlijeme vodou a zvolna vaříme. Pak přidáme cukr (kdo nerad hořkou chuť, může před přidáním cukru zbavit ovoce bílých nitek a kůžičky na pasírovacím cedníku). Dodáme na nudličky nakrájenou uvařenou kůru a svaříme do hustá. Nakonec přidáme koňak. Džem plníme za horka do nahřátých skleniček.
Podobné recepty:Pomerančové dortíčky, Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Kuřecí romeo a julie, Rybízový džem