Sloní slzy
5 vajec, 5 lžic krupicového cukru, 40 g kakaa, 2 lžíce hrubé mouky, lžičku prášku do pečiva, tuk a mouka na plech (popř. papír na pečení)
Krém: 150 g mletých vlašských ořechů, 5 lžic mléka, 250 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru moučka, 2-3 banány podle velikosti, čokoládová poleva
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a mouku s práškem, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po upečení vyklopíme opatrně např. na čistou utěrku, stáhneme papír na pečení pokud jsme na něm pekly a přes váleček na nudle opatrně ohneme a necháme vychladnout. Do kastrůlku si dáme mléko a přivedeme k varu, pak smícháme s vařícím mlékem ořechy a necháme ochladnout. Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry a ořechovou hmotou. Vychladlý plát opatrně rozevřeme a potřeme ořechovým krémem tak, aby ho uprostřed bylo více a na krajích méně, jen aby se daly pláty spojit. Doprostřed krému rozložíme těsně za sebe oloupané banány a překlopíme. Opatrně přitiskneme - vznikne nám tvar slzy. Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladit.
Podobné recepty:Sloní žradlo, Sladké slzy, Sloní žrádlo, Sloní žrádlo, Sloní MLS