Kuřecí řízky v ovoci
27.5.2011

vejce 2 ks, mléko, rozinky 10 g, mandle 30 g, meruňky 4 ks, žampiony 50 g, hladká mouka 20 g, sůl a pepř, olej na smažení, kuřecí řízky 500 g, tatarská omáčka
Jak na to:Z mouky, vajec, mléka, soli a pepře vidličkou našleháme husté těstíčko. Přidáme na jemno nakrájené meruňky, jemně usekané mandle, rozinky a na malé kousky nakrájené žampiony. Osolené řízky kuřecího masa obalíme v těstíčku. Vkládáme na rozpálený olej na pánvi a po obou stranách osmažíme. Podáváme s tatarskou omáčkou a s bramborem.
Jako příloha je vhodný hlávkový salát.
Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí