Špenátová polévka s bílkem
17.5.2011

250 gramů špenátu, jedna lžíce oleje, tři lžíce hladké mouky, česnek, cibule, jeden až dva vaječné bílky, troška soli stačí špetka nebo podle vlastní chuti
Jak na to:Listy špenátu povaříme 5–10 minut v 1 – 1,5 litru vody a scedíme. V kastrůlku rozehřejeme tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme špenátovou vodou, osolíme a přidáme umletý špenát, rozetřený česnek a na jemno nakrájenou cibuli. Pokud pracujeme se zmrazeným, již rozemletým špenátem, také po 5 minutovém varu rovnou zahustíme jíškou a přidáme česnek s cibulí. Polévku můžeme také rozmixovat. Nakonec rozšleháme do polévky bílek a podle chuti lze přidat i trochu mléka (asi ? litru).
Podobné recepty:Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka s nivou, Špenátová polévka