Dušený králík s nudlemi
17.5.2011

1 králík (vykostěný), 6 lžic oleje, 5 stroužků česneku (utřeného), 4 cibule (nakrájené nadrobno), sůl dle chuti, špetka oregana, špetka mletého pepře, 3 lžíce jemného kečupu, 200 g rýžových nudlí (předem spařených horkou vodou), voda na podlit
Jak na to:Omyté a očištěné maso bez kůže nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Vmícháme 3 lžíce oleje, česnek, sůl, oregano, pepř a necháme v chladu odležet asi 2 hodiny. Na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme směs z misky a krátce opečeme. Pak mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Z měkkého masa necháme vydusit vodu, vmícháme kečup, nudle dle chuti osolíme, promícháme a krátce povaříme.
Podobné recepty:Dušený králík s cizrnou, Dušený králík, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Pečený králík