Čína

Potřebujeme:

kuřecí prsíčka, solamyl, olej, bílé víno, koření co má kdo rád chilli, pepř, směs na čínu, zázvor, sojovka, kari, pálivá paprika, zelenina taky dle chuti, tady jsem dala: hlívu, jarní cibulku, porek, červenou, zelenou papriku, sterilovaný hrášek, jarní zelí

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky,promícháme s kořením a sojovkou a zalijeme olejem a necháme přes noc. Druhý den dáme na pánev kapku oleje. Maso zcedíme přes sítko. Zcezené promícháme se solamylem. Dáme zprudka opéct. Když se maso zatáhne ze všech stran, přidáme trošku bílého vína, sojovku. Přidáváme zeleninu, od nejtvrdší, po nejměkčí. Osolíme a dochutíme podle chuti.Ke konci můžeme ještě zatáhnout troškou solamylu rozmíchaném ve vodě, ale není potřeba.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem