Jahodovo - banánový džem
22.4.2008
700g jahod, 300g banánů, 1 lžička kyseliny citrónové Dr.Oetker, 1 extra želírovací cukr 2:1 Dr.Oetker
Jak na to:Omyté jahody a oloupané banány nakrájíme nadrobno a navážíme. Ovoce,kyselinu a cukr v hrnci smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit-opět za stálého míchání, sejmeme z plotýnky, sebere případnou pěnu a ihned plníme do sklenic,uzavřeme a 5 minut necháme stát na víčku. Z této dávky jsou tak asi 4 sklenice po 250ml,ale já je dávám do sklenic od větší majolky nebo tatarky.
Podobné recepty:Banánový koláč, Banánový džem, Rybízový džem, Rajčatový džem, Domácí jahodovo-jogurtová zmrzlina