Kapr na petrželovém másle

600 g kapra, 50 g kořenové zeleniny, půlka větší cibule, 30 ml octa, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 1 bobkový list, sůl Petrželové máslo: 60 g másla, čerstvá petrželka, citrónová šťáva, sůl
Jak na to:Do studené vody vložíme kolečka kořenové zeleniny a cibule, přidáme ocet, koření a sůl a povaříme asi 12 minut. Pak kapra vyjmeme, dáme na předehřáté talíře, přidáme kolečko petrželového másla a ihned podáváme. Petrželové máslo připravíme tak, že mírně změklé máslo utřeme do pěny, přidáme na jemno nasekanou petržel, citrónovou šťávu a sůl a dobře promícháme. Vytvoříme váleček, který necháme v chladu ztuhnout a před podáváním jej rozkrojíme na 4 díly.
Podobné recepty:Pečený obložený kapr, Pečený obložený kapr, Kapr se sýrem, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro