Květáková polévka

Potřebujeme:

1 větší květák, sůl, rostlinný olej, 30 g hladké mouky, 0,25 l sojového mléka, jemně nasekaná petrželová nať

Jak na to:

Omytý a očištěný květák rozebereme na růžičky. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vychladlé vody z uvařeného květáku a sojovým mlékem. Vaříme na mírném ohni za častého míchání 15 - 20 minut. Poté vložíme zcezený uvařený květák, necháme přejít asi půl minuty varem a sejmeme z ohně. Nakonec ochutíme jemně nasekanou zelenou petrželovou natí. Podáváme s vařenými brambory nebo s různými druhy chleba či pečiva.

Podobné recepty:

Květáková polévka, Květáková polévka, Květáková polévka, Květáková polévka, Lehká květáková polévka