Frappé

25.4.2008
Potřebujeme:

rozpustná káva (Jacobs Velvet), vanilková zmrzlina, moučkový cukr, mléko, šlehačka, kakaová nebo čokoládová poleva, led, dobře vychlazená voda

Jak na to:

Pro přípravu tohoto skvělého kafíčka je potřeba šejkr. Do šejkru dáme vrchovatou čajovou lžičku kávy a stejné množství moučkového cukru a zalijeme vychlazenou vodou (necelou decinku), uzavřené a dobře protřepeme až se udělá hustá pěna, která šejkrováním trochu zesvětli. Pěnu nalijeme do vysoké sklenice, přidáme 2 kostky ledu, lžíci vanilkové zmrzliny, přidáme mléko a ještě dolijeme vodou, pokud je potřeba, nahoru ozdobíme šlehačkou a postříkáme polevou. Zapíchneme slánku a podáváme.

Podobné recepty:

Mojito alá nescafé, Café Frappé, Nesamareto, Arctic nescafé, Arctic Nescafé