Haše se zeleninou a s vejci

Potřebujeme:

400g vařeného nebo pečeného masa (vepřového, hovězího, králičího, skopového...), 50g másla, 40g cibule, 4 červené sterilované papriky, 3 lžíce sterilovaného hrášku,sůl, trochu mletého pepře, petrželka nebo pažitka, 3 vejce

Jak na to:

V kastrolu na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme nadrobno rozsekané papriky, hrášek, přilijeme rozkvedlaná vejce. Dobře vše promícháme a dusíme až vejce kašovitě zhoustnou. Hotové jídlo posypeme pažitkou.

Příloha:
vařené brambory nebo dušená rýže, příp. chléb nebo salát ze syrové zeleniny. Dá se mazat i na teplé topinky, posypat strouhaným sýrem - k pivu

Podobné recepty:

Rybí haše, Rybí haše, Okoun s vejci, Houbová haše, Řízky z těstoviny