Švédská vejce
14.2.2011

120 g pečené tresky, 4 vejce natvrdo, 120 ml sladké smetany, pažitka, 50 g hořčice, sůl, citrónová šťáva, 1 kyselá okurka, cukr, ocet, 1 menší hlávkový salát
Jak na to:Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme. Polovinu žloutků smícháme se dvěma lžícemi smetany, přidáme sekanou pažitku, lžičku hořčice, sůl, usekanou rybu a citrónovou šťávu. Směsí naplníme půlky vajec a urovnáme na míse náplní dolů. Druhou polovinu žloutků, zbytek smetany a hořčice, sekanou okurku, cukr a několik kapek octa dobře promícháme a touto omáčkou přelijeme vejce. Švédská vejce ozdobíme na misce hlávkovým salátem.
Podobné recepty:Vejce s kaviárem v šunce, Smažená vejce, Noky z vejce a krupice (do polévky), Rychlé těsto na pizzu, Tvarohová omáčka