Horké banánové suflé s fíky

Potřebujeme:

PRO 4 OSOBY
8–10 sušených fíků, ne lisovaných 2 lžíce suchého vermutu, 3 středně velké banány, 2 lžičky citronové šťávy, špetku strouhaného muškátového oříšku, 4 bílky, 1 sáček skořicového cukru, trochu oleje na vymazání misek, trochu cukru moučky na posypání hotového suflé, popřípadě hotovou čokoládovou polevu

Jak na to:

Předehřejeme troubu na 230 °C. Fíky odstopkujeme, nakrájíme na kostičky,vložíme do větší mísy a zalijeme vermutem. Necháme asi 5 minut stát. Mezitím vymažeme olejem čtyři zapékací misky o obsahu 300 ml. Oloupané a nakrájené banány přidáme do misky k fíkům, pokropíme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a promícháme.

Bílky ušleháme se skořicovým cukrem v tuhý sníh a postupně stěrkou lehce vmícháme do banánové směsi. Vymazané zapékací misky naplníme připravenou hmotou a pečeme v troubě na plechu asi 10 až 15 minut, dokud suflé nevyběhne a nezhnědne. Během pečení neotvíráme troubu, aby nám suflé nespadlo. Upečené suflé ihned podáváme sypané cukrem.

Podobné recepty:

Fíková salám, Jogurtový dort, Jogurtový dort, Ovocný salát, Banánové řezy