Linecká očka
8.4.2011

hrnky hladké mouky, 3/4 kostky tuku, 1 vejce, 8 tablet sacharinu, hladká mouka na vyválení těsta, tuk na vymazání plechu - používám pečící papírdia zavařenina
Jak na to:Mouku promneme se změklým tukem. Přidáme vejce, sacharin rozpuštěný v troše vody a vypracujeme těsto. Zabalíme je do mikroténové fólie a necháme v chladničce odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka. Z poloviny koleček menším tvořítkem vypíchneme střed. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojíme dia zavařeninou.
Podobné recepty:Zeleninový salát ála Espaňa, Caezar salát, Očková pomazánka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Česneková-mrkvová pomazánka