Ořechová buchta s jahodovým želé

22.4.2008
Potřebujeme:

Na těsto: 4 vejce, 2 hrníčky krupicového cukru, 3 hrníčky polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20dkg vlašských ořechů, 1/2 hrníčku oleje, 1 hrníček mléka
Na potření těsta: 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, asi 750 g jahod /mělo by jich být po rozmixování 1 litr - pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou/, cukr podle chuti, 4 sáčky želatiny /1 sáček na 250 ml vody/

Jak na to:

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny,postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160-170 stupňů asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí. Záleží na troubě. Když je těsto hotové necháme vychladnout. Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Vaření želé se řídí návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 stupňů, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří, na to se musí dát pozor! Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice.
Poznámka: nejlepší je,pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé najednou, každé ovšem v jiném kastrolu.

Podobné recepty:

Piškot s jahodovým želé, Želé bonbony, Angreštové želé s hruškami, Zákusky s ovocem a želé, Vitacitka