Dort s jezírkem
Potřebujeme:Velký korpus: 6 vajec,12 lžic horké vody, 250 g jemného krupicového cukru, 3 lžíce studené vody, 240 h polohr.mouky, 90 g škrobové moučky, 1 prdopeč
Malý korpus: 3 vejce,2 lžíce horké vody,100 h jemného krupicového cukru,1 vanilínový cukr, 75 g polohr.mouky, 30 g solamylu, 1 lžička prdopeče,tuk a mouka na formu.
Krém-2 vanilkové pudinky, 600 ml mléka, 5 lžic cukru, 200 g změklého másla,pikantní marmeládu, 2 sáčky práškové želatiny, podle chuti cukr, Figurku rybáře z marcipánu ,modrou potravin.barvu, kokos, čokoládovou polevu
Velký korpus: Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny,pak přidáme cukr a dále šleháme.Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vovy a spolu s moukou prosetou se škrobema prdopečem lehce vmícháme do žloutkové pěny.Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a v troubě vyhřáté na 170 °-180° pečeme asi 45 minut. Krém: Uvaříme hustý,oslazený pudink,který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a po lžících zašleháváme pudink
Malý korpus: Celá vejce vyšleháme s horkou vodou do pěny a přidáme oba cukry a ještě šleháme.Mouku smícháme se škrobem a prdopečem a vmícháme do vyšlehané pěny.Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme ve vyhřáté troubě 180°-35 minut.Necháme korpusy vychladnout.Velký korpus 2x prokrojíme,potřeme marmeládou a krémem,sesadíme do původního stavu a povrch a strany namažeme krémem. Malý korpus vykrojíme(jamku-jezírko),a také potřeme krémem. Korpusy sesadíme a uložíme do chladu.Zatím připravíme dle návodu na sáčku cukrem ochucený želatinový roztok a obarvíme namodro,když začne tuhnout ,naplníme malý korpus-jezírko. Doplníme figurkou a rákosím z čokolády.Posypeme kokosem
Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort