Bublanina

20.1.2011
Potřebujeme:

30 dkg hladké mouky, 25 dkg mletý cukr, 1 van.cukr, 2 celá vejce, l prášek do pečiva, 1,5 dcl vody ovoce

Jak na to:

Veškeré suroviny dáme do mísy a vymácháme těsto, které je mírně tuhé a hladké a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný uzavřený plech.
Poklademe ovocem, které omočíme v polohrubé mouce, aby nám nekleslo a zůstalo pěkně na povrchu. Na vylepšení můžeme, ale nemusíme posypat posypkou či poklást máslem. Pečeme v předem vyhřáté troubě prvních deset minut na
200°C a potom dopečeme na 180°C asi 20 min.

Příprava mimo pečení 10 min.

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Bublanina, Bublanina