Cmundajako bramborák s masem
28.1.2011

asi 1kg brambor-část brambor můžeme nahradit cuketou, 2 vejce, hladká mouka, 40-50dkg uzeného bůčku-může být i slanina namíchaná s toč. nebo jiným salámem, sůl, pepř, majoránka, česnek
Jak na to:Připravíme si obvyklým způsobem bramborákové těsto:nastrouháme brambory spolu s česnekem,přidáme semleté maso a vejce,osolíme,opepříme,dáme majoránku a zamícháme asi 2 hrstky mouky. Těsto vyklopíme na pekáč a rozetřeme.Zvolíme vhodně velký pekáč tak,aby vrstva těsta byla asi 4-5cm.Pečeme ve vyhřáté troubě,dokud nám cmunda nezezlátne.
Podobné recepty:Bramborák s kapustou, Bramboráky z houskového knedlíku, plněný bramborák, Bramborová amoleta, Bramborák s kysaným zelím