Karboše z kapra

Kapří maso 400 g, vařené prolisované brambory 350 g, máslo 80 g, strouhanka 30 g, žloutek 2 ks, petrželka, trocha muškátového oříšku a sůl
Jak na to:Vařené, nebo třeba i pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček(je to teda piplačka) a jemně nasekáme. Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a to nasekané kapříkovo masíčko. Nakonec přidáme špetku muškátového oříšku, a trochu jemně nasekané petrželky a ochutíme solí. Všechny to prostě pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. A smažíme.
Podobné recepty:Pečený kapr na houbách, Kapr pana Petra Voka, Bratislavský kapr se šunkou, Kapr pečený na česneku, Kapr se sýrem v alobalu