Paprikášová polévka

Potřebujeme:

200 gramů vepřového masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 čerstvé nebo konzervované papriky, 1 dl smetany se 12% tuku, 1 lžička hladké mouky, 40 gramů polévkových těstovin, mletá červená paprika, sůl, pažitka, 1,5 litru vody

Jak na to:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky, opečeme je za stálého míchání a dusíme pod pokličkou. Po vydušení do tuku je zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak a mícháme, až se odděluje tuk. Zalijeme je vodou, rozmícháme, osolíme a vaříme. K téměř měkkému masu přidáme nakrájené papriky nebo kapie, po chvilce zavaříme těstoviny a uvaříme do měkka. Hotovou polévku zlepšíme smetanou, ohřejeme k varu a posypeme drobně nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka