Zapečené rybí filé (s vejci a se sýrem)

16.5.2011
Potřebujeme:

400 - 600 g rybího filé (můžou být i kostky), 2 - 3 vejce, trošku mléka, máslo, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, grilovací koření, červená paprika - sladká, pažitka (nemusí být), nebo můžeme nahradit pórkem nebo jarní cibulkou (zelenými výhonky), sýr na strouhání (Eidam)

Jak na to:

Nakrájíme na jemno 1 cibuli a 2-3 stroužky česneku a zpěníme na másle (nejlépe na teflonové pánvičce).Po té na pánvičku přidáme rybí filé (já ho nerozmražuji předem a rovnou ho zmrzlé dávám na pánvičku k máslu a cibuli s česnekem), filé smažíme , spíše asi vaříme, protože vypustí vodu cca 5-10 minut a z každé strany ho mírně osolíme.Vezmeme si malý pekáček, trochu ho vymažeme máslem a vložíme do něj filé a na něj dáme cibuli s pánvičky.V hrnku rozkvedláme 2-3 vejce s trochou mléka, grilovacím kořením a sladkou paprikou a nalijeme to na filé a vložíme do předehřáté trouby.Zapékáme cca 30-35 minut (záleží na troubě, jestli je plynová nebo elektrická) - tak dlouho dokud není vejce ztuhlé a pak to celé posypeme nastrouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme (cca 5 minut).Nakonec vršek posypeme pažitkou.

Příloha:
brambory nebo bramborová kaše.

Obloha: Rajče nebo paprika.

Podobné recepty:

Zapečené filé, Zapečené rybí filé, Zapečené rybí filé se sýrem a smetanou, Smažené rybí filé v kokosu, Smažené rybí filé