Citrónové tiramisu

30.3.2011
Potřebujeme:

Těsto: 150 g podlouhlých piškotů, 50 ml vody, 50 g cukru, šťavu z 1 citrónu, 80 ml citrónového likéru, 3 lžičky rozpuštěné kávy

Jak na to:

Vodu vaříme s cukrem, dokud se z části neodpaří. Přidáme citrónovou šťávu, citrónový likér, instantní kávu a promícháme. Dáme vychladnout. Podlouhlou formu vyložíme fólií a postupně ji plníme střídavě krémem a piškoty namočenými v připravené kávové směsi. Naplněnou formu odložíme do chladničky na osm až deset hodin. Před podáváním ozdobíme citrónovou kůrou a nastrouhanou čokoládou.
Krém: Sýr mascarpone smícháme s tvarohem a smetanou. Žloutky vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem. Nakonec spolu promícháme.

Podobné recepty:

Mascarpone (doma vyrobené), Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu