Hubák

Potřebujeme:

200g hub (čerstvých, nebo mražených - já dám i sušené, které si předem namočím), 100g lískových jader, 300g bílé veky (nebo rohlíků), 2 vejce, 3 lžíce mléka, 70g pórku, sůl, mletý pepř (má být bílý, ale dávám ten, co mám), špetka kari koření

Jak na to:

1) do osolené vroucí vody dáte houby nakrájené na větší kousky, necháte cca 1 minutu, aby přešly varem
2) pak je scedit, nechat okapat a dát do větší mísy
3) přidat na kostičky nakrájenou veku
4) vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, špetkou kari koření; tuhle vaječnou směs nalijeme na veku
5) přisypat lískové oříšky, pórek nakrájený na tenká kolečka a vše důkladně promíchat (kdyby to bylo moc husté, rozřeďte mlékem)
6) vymazat máslem zapékací formu a péct asi při 180 stupních 30 minut