Hrách se smaženou cibulkou a topinkami

Potřebujeme:

1 velký (čajový) hrnek (nejlépe žlutého) hrachu, 1 velká cibule, máslo, sůl, pepř, chleba, česnek

Jak na to:

Hrách namočíme na několik hodin (4 a více) do studené vody a poté uvaříme do hodně měkka (až se skoro začíná rozvařovat) - na troše másla osmažíme nakrájenou cibuli do zlatová - smícháme s uvařeným hrachem - osolíme a opepříme podle chuti - podáváme s topinkami silně potřenými česnekem - 2 porce - lze připravit i z předvařeného hrachu, je to pak mnohem rychlejší

Podobné recepty:

Hrách s kroupami a klobásou, Hrachový prívarok, Uzená pečeně s hrachovou kaší, Hrachová kaše ze suchého hrachu, Zelenino-slaninkový salát s opékanými topinkami