Masový štrúdl pro labužníky
15.4.2008
1x balíček listového těsta, 50dkg uzeného /libové/ nebo šunkového salámu - labužníka, 2x kys.smetanu /Olma/, 4x sýr APIKO ap., 4 stroužky česneku - namačkaného, 1x vejce
Jak na to:Těsto rozdělíme na 2 díly,/budou 2 štrúdly/, vyválíme plát, doprostřed rozložíme plátky masa - salámu, na to kaši: ze sýrů, česneku a smetany. Jemně posypeme strouhankou, na to další vrstva: maso /salám/, sýrovou kaši, strouhanku, dál vrstva masa /salámu/. Přeložíme okraje přes sebe,jako při štrúdlovém koláči, potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme pár minut, zprudka, potom volněji ještě asi 15 - 2O min.,jako štrúdl. Krájíme šikmo a podáváme teplé.
Podobné recepty:Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Pálivé paprikové halušky, Štrúdl