Zeleninový krém kari

200g různých druhů zeleniny (mrkev, květák, hrášek, pórek atd.), 20 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 dl mléka, cca 6 dl vody, koření kari, kousek masoxu, petrželka, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo
Jak na to:Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vařící vody, osolíme, podusíme do měkka. Pak ji prolisujeme nebo umixujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbývající vodou , rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Přidáme připravenou zeleninu, koření kari, masox a necháme přejít varem, přilijeme mléko a přihřejeme téměř k varu. Polévku nalijeme na talíře, posypeme drobně nakrájeným vajíčkem, usekanou petrželkou a podáváme.(pochopitelně se dá použít i libovolná mražená zeleninová směs).
Podobné recepty:Kuře na kari se zeleninou, Kuřecí soté s kokosovým krémem a kari, Kari rýže, Rýže na kari, Yellow kari omáčka