Sirup z květu černého bezu
10.6.2011

20-25 květů černého bezu, 2kg cukru, 50g kyseliny citrónové, 2l převařené a vychladlé vody
Jak na to:Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr. ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí. Nakonec nalijeme do úkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu. Z jedné dávky jsem měla skoro 3 litry sirupu.
Podobné recepty:Sirup z květů černého bezu, Sirup z černého bezu, Sirup z květů černého bezu, Sirup z černého bezu, Braškova přírodní šťáva z květu černého bezu