Perkelt z kapra

1 kapr (cca 1,5 kilogramu), 100 gramů sádla, 2 cibule, 2 lžičky sladké papriky, 3 rajčata, 2 zelené papriky, sůl, pepř
Jak na to:Vykuchaného a očištěného kapra nakrájíme na podkovy, ocas a hlavu odřízneme. Podkovy potřeme solí a dáme do lednice. Nakrájenou cibulku osmahneme na sádle do růžová, přidáme spařená a oloupaná rajčata, papriku nakrájenou na kolečka a dusíme půl hodiny podlité menším množstvím vody. Kapra vyndáme z lednice, vložíme do pekáčku, polijeme omáčkou a pečeme do měkka.
Podobné recepty:Pečený kapr na houbách, Kapr pana Petra Voka, Bratislavský kapr se šunkou, Kapr pečený na česneku, Kapr se sýrem v alobalu